DriftingCalibra scrie:
[b]Solicit completarea tutorialului cu informatii despre pompa de apa ( cum se verifica ) ( motivul defectiunii ) samd,nu am cunostinde despre acest component mecanic de baza al motorului si nu pot furniza informatii ajutatoare.
In speranta ca cele de mai sus va vor fi de folos...
savurati cu incredere Club Calibra Romania

La pompa de apa pot aparea 3 probleme ,toate trei avand ca rezolvare inlocuirea pompei dar in functie de problema pot aparea si efecte secundare dupa cum urmeaza:
1.Cea mai mica dintre probleme este ca pompa sa piarda lichid(apa) acest lucru se obseva prin scaderea nivelului lichidului de racire si identificarea scurgerii in spatele capacului de la distributie(acolo se afla pompa de apa).
2.problema cu cele mai grave consecinte este blocarea pompei de apa(mai ales la motoarele cu 16 supape)....motorul sare de la punct iar pistoanele lovesc in supape....supape strambe...ghiduri sparte...eventual pistoane sparte sau biele strambe...
3.Ultima si cea mai pacatoasa(e foarte greu de identificat) ar fi "dezlipirea paletilor pompei de pe axul acesteia....astfel axul se invarte fara paleti iar lichidul de racire nu mai are viteza si presiunea necesara de a circula prin instalatia de racire si motor si se ajunge la supraincazirea motorului.
PS.Pana acum am intalnit doua modele de pompe de apa...una cu paleti din metal si cealalta cu paleti din plastic.Din experienta si din ce am citit si pe alte forumuri recomand folosirea pompelor cu paleti din plastic.