Prima pagină INFORMATII PREZENTARE VEMANIS - CALIBRA '97

VEMANIS - CALIBRA '97

Spune-ne cate ceva despre tine si masina ta

Moderatori: alex, AWD, Billy c25xe, sergyu

Mesaj 23 Sep 2008, 20:41
VEMANIS Avatar utilizator
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP

Salutare tuturor!
Sunt la a 2-a prezentare pe acest forum, asa ca poate ma stiti. Ma numesc Gaby, sunt din Slobozia, am 26 de ani si sunt mandrul proprietar al unei Calibra din 1997. Am considerat ca este necesar sa deschid un nou topic, deoarece in primul am prezentat prima Calibra, care intre timp am cedat-o tatalui meu, si acesteia i-am facut "intrarea" in club tot acolo si nu mi se pare corect. Pe aceasta am achizitionat-o de la un tip care a adus-o din Austria, la fel ca pe prima. Pe scurt, cateva date despre ea: Motor X20XEV, 136 cp; Dotari - AC, interior piele, incalzire scaune, 2 airbaguri, computer bord :yahoo: , jante aliaj, suspensie sport, eleron irmscher si cam atat. E adusa in tara in luna mai. De atunci am avut timp suficient sa o pun cat de cat la punct (bujii,filtre, ulei, distributie etc). Acum o saptamana am luat nr provizorii si azi am fost cu ea la RAR pt identificare. Investitii pe care le-am facut la ea: amortizoare fata, bucsi cauciuc bascule spate, senzor axe came, bascula stanga fata, xenon, faruri angel eyes, cotiera, statie+subwoofer Blaupunkt, Cd Sony, cauciucuri spate si cam atat imi amintesc acum. Urmeaza alte modoficari si inbunatatiri, dar timpul le rezolva pe toate, pardon banul. Aveti aici cateva poze inca de cand a ajuns in tara. Cu ocazia asta dau drumul la pareri si critici! Le astept cu placere!
DRIVE SAFE!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:12, edited 12 times in total.
Sunt piciorul care impinge scara...

Mesaj 23 Sep 2008, 20:52
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Aici gasiti poze recente!

Imagine
Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:14, edited 4 times in total.

hellker Membru de Baza Club Calibra
Membru de Baza Club Calibra

Motor: C20NE - 8V, OHC, 115 CP
frumoasa masina dar o sa ai ceva mai mult de plata la taxa de prima inmatriculare..anul de fabricatie '97 o dezavantajeaza mult in ceea ce priveste taxa..succes;)

Mesaj 25 Sep 2008, 18:53
Calibra Maniac
Calibra Maniac

hellker scrie:
frumoasa masina dar o sa ai ceva mai mult de plata la taxa de prima inmatriculare..anul de fabricatie '97 o dezavantajeaza mult in ceea ce priveste taxa..succes;)

Stiu dar nu ma intereseaza! Mai mult de 1000 Euro nu poate fi. Orice pt masinuta mea! E prea jmechera masina sa ma deranjeze asta acum. Oricum e prea tarziu sa ma razgandesc (sincer nici nu vreau).
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:14, edited 2 times in total.

matiu13 Membru PREMIUM Club Calibra
Membru PREMIUM Club Calibra

dar masina din cate vad a fost 'scapata' exact de ce era mai important,bara de Last Edition...foarte nororcos esti oricum sa detzii o Calibra din '97,bafta cu ea,si poate o aduci la starea ei de fabrica,adica sa-i pui bara ei originala cu sigla din bara...
Dezmembrez Calibra-0768854411

Imagine

Mesaj 26 Sep 2008, 19:16
Calibra Maniac
Calibra Maniac

matiu13 scrie:
dar masina din cate vad a fost 'scapata' exact de ce era mai important,bara de Last Edition...foarte nororcos esti oricum sa detzii o Calibra din '97,bafta cu ea,si poate o aduci la starea ei de fabrica,adica sa-i pui bara ei originala cu sigla din bara...

Si io tanjesc dupa bara aia jmechera, dar ce sa-i faci? Nu poti sa le ai pe toate, sau poate cine stie vreo data....de unde fac rost de una .
Ma gandesc mai departe ce sa fac cu capota aia. As vrea ori sa o vopsesc rosie si sa o modifc putin (Bad Boy style ) ori sa pun autocolant carbon pe ea. Vedem pe parcurs!
Azi am montat si bascula pe dreapta( MOOG - 250 lei), care facea figuri la unele denivelari si imi tragea dreapta). Cateva poze:

Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:15, edited 5 times in total.

ghilosul Avatar utilizator
Moderator Club Calibra
Moderator Club Calibra

Motor: C20XE - 16V, DOHC, 150 CP
Merita sa ii deschizi Topic numai si numai pt ea k e frumoasa foc...
Sa o stapanesti sanatos!
ps:decat sa dai cu autocolant pe ea mai bine vopsesteo rosie:D
Cristi "Ghilosul" +40/745495075
Dr.Tr.Severin +974/33458838

Imagine

Mesaj 29 Sep 2008, 22:24
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Salutare tuturor! Sa va arat ce am adaugat masinutei mele. Ieri m-am trezit cu noaptea-n cap, deoarece am dorit sa montez alarma de mult cumparata. Discutasem in prelabil cu un baiat electrician pentru rezolvare. Zis si facut. La ora 9 eram amandoi in service , cu alarma intinsa pe capota masinii. Ne-am apucat de desfacut si incet, incet am terminat treaba in jurul orei 14:00. A fost necesara demontarea fetei de usa de la sofer, deoarece fostul proprietar montase un alt actuator, care "statea" degaaba in usa (probabil pt inchiderea centralizata din telecomanda pe care o avea masina), iar pe deasupra facea un zgomot enervant la inchiderea usii. L-am dat jos imediat, cu ocazia asta am dat cu spray de vaselina prin mecanismul macaralei si usa propriu-zisa. Astazi am cumparat un ornament cu inscrisul Opel pt capacul de la rezervor, pe care il cautam de mult. Rezultatul este mai mult decat multumitor!
Cateva poze din timpul si dupa operatiune:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:15, edited 4 times in total.

Calibra Maniac
Calibra Maniac

De ce cu am voie sa pun mai mult de 5 poze?
2 din cele mai recente:

Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 18:45, edited 3 times in total.

Mesaj 17 Oct 2008, 18:06
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Mai nou am si numere definitive!
Cateva poze. Revin cu altele mai clare.

Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:16, edited 4 times in total.

Coxi Membru de Baza Club Calibra

Super tare masina, sa o stapanesti cu grija si sa te bucur mult timp de ea. Am si eu doua intrebari: cotiera este de fabrica? sau este pusa ulterior si daca da poti sa ai cateva detali, de unde, pret, poza detaliata, sistem de prindere... si ai tetiere in bancheta spate sau doar m-i se pare mie? sunt de fabrica sau puse ulterior? :hello:

Mesaj 20 Oct 2008, 18:18
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Ma bucur ca iti place Coxi! Cotiera nu este de fabrica, este aftermarket. Am luat-o de la un magazin de piese auto si mi-a placut foarte mult, deoarece este ingusta, exact ca sa stea intre scaune. O sa pun maine daca am timp cateva poze cu ea. Sistemul de prindere este destul de ordinar sa spun asa. Cotiera e prinsa in 2 table, iar acestea 2 vin fixate dupa preferinte pe calul central dintre scaune. Are si reglaj pe inaltime. Ideea e sa nu o lasi prea in jos ca pe urma deschizi/inchizi geamurile cu dificultate. A costat 75 RON daca nu ma insel. Gasesti modelul de cotiera aici: http://www.autoschrott.ro/index.php?act" onclick="window.open(this.href);return false; ... d=AUTO8235.
Cat despre tetiere in spate nu se pune problema. Nu au fost produse din fabrica cu tetiere si nici nu i-am pus. Este doar o iluzie optica (de fapt se vad cele din fata).

Am pus si cateva poze noi din seara asta dupa ce am spalat-o!

Imagine
Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:16, edited 3 times in total.

Coxi Membru de Baza Club Calibra

Mersi.

Mesaj 25 Oct 2008, 20:24
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Intrebare intrebatoare: Am gasit niste serpi stock de pe un 20NE. Se potrivesc pe XEV-ul meu? Care stiti precis? Am gasit la un centru de dezmembrari si as vrea sa imi pun. Multumesc anticipat!

Nu stiu exact, este posibil sa nu mearga, deoarece difera flansele de prindere pe bloc. Nu cred ca rezolvi mare scofala cu serpii aia. Sunt calculati pentru puterea dezvoltata de NE si nu de XEV, care iar difera. In fine, faci ce vrei.
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 19:17, edited 2 times in total.

Calibra Maniac
Calibra Maniac

Intre timp, am observat ca a inceput sa consume cam mult in oras (11-12%), desi nu schimbasem combustibilul. Am efectuat o curatire de clapeta, am inlocuit motorasul de relanti si am depistat ca tragea aer fals pe la un furtunas de vacuum.(nu am poze pentru ca era noapte si am lucrat la lumina unei lampi electrice, adica nu iesea mare lucru daca faceam poze cu tel-ul). Am rezolvat si asta, dupa care am scos-o la plimbare. Nu s-a schimbat mare lucru. :banghead: Urmatoarea etapa este sa ai curat injectoarele si sa incerc cu un alt senzor de clapeta. Mentionez ca am aceste piese de rezerva de pe un alt motor (tot XEV), asa ca imi permit aceste schimbari! De asemenea, in curand, trebuie sa ai schimb arcurile pe fata (cu unele stock), deoarece se apropie iarna si trebuie sa ia montez jantele cu gumele de iarna. Pana atunci va las cateva poze pe care le-am facut sambata... era si frumos afara!

Imagine
Imagine
Imagine
Last edited by VEMANIS on 12 Mar 2013, 18:47, edited 2 times in total.

Următorul

Înapoi la PREZENTARE