freeusernet scrie:
Salutare , am si eu o mica problema , poate ma ajuta cineva!!!
Mi-am cumparat o calibra turbo din '92,cutie in 6 trepte, chiuloasa coss. Masina merge f bine doar ca pe la 4000 de rotatii nu mai accelareaza cum trebuie ,parca pierde putere si asta se intampla des desi are unele momente (f rar) cand se comporta ok. Turbina pare schimbata sau reconditionata ,nu are pierderi de ulei , motorul nu pierde si nici nu mananca ulei dar e deranjant ca atunci cand ar trebui sa am putere mai multa , masina pierde putere, accelareaza greu. Are cineva vreo idee de unde ar putea fi????
merci frumos!!!
Asta e una dintre bolile lor. Din ce am obs. eu motorul trage fara intreruperi atunci cand inca nu a apucat sa se incinga aerul la admisie. Dupa care incepe sa intrerupa in jurul a 4000rpm. Calculatorul ia masuri de precautie ptr motor. Nu accepta presiune si temperatura mare in acelas timp. O masura ar fi sa inlocuiesti intercoolerul stock cu unul mai mare. Chiar si atunci fenomenul se poate repeta in zilele cu temperaturi mari daca masina e foarjata. Intre timp daca nu poti schimba intercoolerul cu unul mai mare frontal incearca sa te uiti la cel vechi poate necesita curatire la interior(ulei imbacsit). Oricum cu venirea iernii prob. vei constata va motorul o sa traga mai frumos.
Tot asa ceva patea si un fost membru al forumului care mergea cu cip-tuning dar cu intercooler stock.
Una din cele mai penibile piese la acest motor este intercoolerul, atat ca dimesiune cat si ca asezare.