Salut!
De curand ma confrunt cu o problema care sta in felul urmator:
Masina imi trepideaza la relanti si imi cam da in nas, parca s-ar ineca. La relanti masina merge rotund ,cu mici puff puff la un interval de 5 - 10 secunde, dar trepideaza motorul, fluctuatii pe turometru nu am. Aceste simptome scad pana aproape de zero dupa ce parcurd vreo 10 - 20 de km. Daca e sa merg la drum lung pe autostrada masina trage normal, aceste simptome de dat in nas apar doar la accelerari bruste si cand motorul este sub 2000 de rot/min.
Ce am facut in seara asta, ca o oarecare verificare si ca sa aveti o oarecare plecare si eliminare de suspiciuni, ar fi cam urmatoarele:
- test agrafa nici o eroare ( doar 12 care inseamna inceperea testului, 12 si 31 cand motorul e oprit 12 fiind inceperea testului iar 31 arata ca motorul este oprit)
- pe intuneric m-am uitat atent la fise si am vazut ca aproape de capacul delcou unele dau scantei cam aiurite, iar pe fisa principala cea care duce de la bobina la capac delcou am vazut ca se fac tot felul de linii de curent destul de vizibile.
- le-am verificat am constat ca fisa 1 este rupta exact la imbinatura de la cotul fisei (am mai observat ca dadea o scanteie destul de slabuta atunci cand o apropiam de acea protectie de metal, iar fisa doi a curentat cand am scos`o, celelalte erau ok.
In mare dupa scoaterea tuturor fiselor si punerea la loc am vazut ca pe fiecare fisa se "lucra"
INTREBAREA DE FINAL
Ce sa fie posibil doar fisele sau poate fi dus capacul sau bobina sau sa fie toate 3 ?
Si referitor la fise ce mi-ati recomanda
Tesla 97 ron
Carol 200 ron
Beru 300 ron
Bosch 402 ron
Acum masina are fise Beru
Motorul este un C20NE din 96` cu 285000 km reali
Multam