Prima pagină SUBIECTE TEHNICE X20XEV Probleme Generale X20XEV Daca fac pana?

Daca fac pana?

Moderatori: alex, AWD, Billy c25xe, ghilosul

Mesaj 28 Dec 2009, 21:37
VEMANIS Avatar utilizator
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP

Salut! 2 probleme!
1) Am o intrebare pentru cei care au suspensia coborata la masinile lor. Mai exact ma intereseaza cum inlocuiti o roata in caz de pana, deoarece cricul din fabrica a fost proiectat sa ridice la o anumita inaltime, iar acum dupa modicicarea suspensiei este necesara o inaltime suplimentara pentru a ridica in aer roata respectiva (fata/spate). Ma confrunt cu aceasta problema si nu ma gandesc decat la a-mi procura un alt cric, dar poate aveti voi alte solutii...
2) De asemenea, mai am o problema cu fata de usa de la sofer, in sensul ca am multe din clipsurile alea rupte (ma refer la suporturile clipsurilor din plastic de pe fata de usa). Ce solutii cunoasteti pentru asta(in afara de alta fata de usa) :P. Se poate repara? Imi zdrangane ingrozitor... :((
Multumesc!

P.S. Mentionez ca am dorit postarea asta sa fie pe pagina cu "AM O PROBLEMA" dar nu pot adauga alt post din nu stiu ce motive (nu imi apare "NEW TOPIC").
Sunt piciorul care impinge scara...

Mesaj 29 Dec 2009, 15:53
AWD Avatar utilizator
Moderator Club Calibra
Moderator Club Calibra

Incerci sa o urci pe un suport de lemn, bordura (ceva improvizat) ca sa intre cricul, daca asta e problema. De ce trebuie sa o urci la o inaltime superioara daca ai garda coborata ? Daca vrei sa o urci la o inaltime superioara pui o bucata de lemn pe sol, apoi asezi cricul stoc pe lemn. Nu mai mentionez ca bucata de lemn trebuie sa fie plata-stabila sa nu fuga cricul de pe ea.
Oltcit Axel 12TRS
Calibra Turbo 4x4
A4 2.0T quattro.

Mesaj 29 Dec 2009, 19:32
Calibra Maniac
Calibra Maniac

Merci de idee, dar nu este ceea ce cautam. (Daca mi se intampla pe marginea santului, pe autostrada???) Uite aici ce vreau sa spun.
Arcurile mele sunt un pic mai ciudate, adica ajunge cricul la cursa lui maxima si rotile tot ar mai cobori.... Uite singura modalitate pe care am gasit-o sa inlocuiesc rotile de vara cu alea de iarna (am avut grija ca roata care trebuie inlocuita sa fie cumva mai jos decat pragul unde aveam de gand sa pun cricul...si asa mi-au cam tremurat chilotii pe mine ca tremura masina...) In poze se vede mai greu, dar roata fata este mai jos decat cea din spate si abia a incaput cricul sub ea.

Imagine

Alta poza sa vezi cat coboara nebuna de roata pe fata ... :-s
Imagine

Bineinteles alta idee era sa le schimb pe elevator, dar nu am avut posibilitatea atunci...
In concluzie am incercat cam tot ce se putea.... daca pun ceva sub cric(sa il fac sa ridice mai mult), nu imi mai intra sub prag si asa mai departe... Coboara foarte mult roata(cel putin aia de fata)...nus cum sa explic, dar e aiurea....
Incerc acum ca este iarna si am anvelopele mai mari in diametru decat asta vara si trebuiesc ridicate si mai mult de pe sol. Nu stiu daca cineva isi imagineaza cat de aiurea poate fi. Inca nu mi s-a intamplat dar vreau sa plec la munte si mi-e sa nu... :(

Mesaj 29 Dec 2009, 20:30
sorin Avatar utilizator
Calibrist Infocat
Calibrist Infocat

Motor: C20XE - 16V, DOHC, 150 CP

...ia-ti un cric de logan ca intra perfect .!

Mesaj 03 Ian 2010, 15:13
AWD Avatar utilizator
Moderator Club Calibra
Moderator Club Calibra

Nu-mi dau seama din imagini cât de jos coboară. Dacă roata coboară anormal de mult e din cauza amortizorului nu a arcului. Amortizorul are cursa mai lunga. Oricum încearcă sa ridici numai o parte, poate te mai ajuta si bara antiruliu sa ţină roata un pic mai sus.

[ Postat de pe Telefonul Mobil ] Imagine

Mesaj 03 Ian 2010, 19:27
Calibra Maniac
Calibra Maniac

AWD scrie:
Nu-mi dau seama din imagini cât de jos coboară. Dacă roata coboară anormal de mult e din cauza amortizorului nu a arcului. Amortizorul are cursa mai lunga. Oricum încearcă sa ridici numai o parte, poate te mai ajuta si bara antiruliu sa ţină roata un pic mai sus.

[ Postat de pe Telefonul Mobil ] Imagine

Probabil din cauza faptului ca amortizoarele sunt stock si modificate, iar arcurile sunt sport... Nu ma ajuta bara antiruliu, stai linistit, am incercat deja si stiu ce am facut. Incerc cu cric de Logan pana atunci, daca nu cric hidraulic. Merci oricum! :ymcowboy:
Si pentru fetele de usa nu are nimeni nici o solutie? :(

Înapoi la Probleme Generale X20XEV