Prima pagină SUBIECTE TEHNICE AM O PROBLEMA BC - nu indica viteza

BC - nu indica viteza

Ai o problema cu Calibra ta si nu stii cum sa o rezolvi? Zi-ne despre ea

Moderatori: alex, AWD, Billy c25xe, ghilosul, sergyu


Mesaj 05 Iun 2008, 19:03
Shimmy Avatar utilizator
Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 58
Localitate: Timisoara
Motor: C20NE - 8V, OHC, 115 CP

Am montat un BC pe masina, totul functioneaza, mai putin viteza. Mai exact: am iesit cu ea imediat dupa ce am montat BC-ul si in 10 minute de mers, mi-a indicat 5 km/h. Adica 1....... dupa un timp 2....... si tot asa. ce nu am facut bine?

Mesaj 05 Iun 2008, 19:51
cla Avatar utilizator
Membru PREMIUM Club Calibra
Membru PREMIUM Club Calibra

Mesaje: 337
Motor: C20NE - 8V, OHC, 115 CP
poate nu face contact cum trebuie intre fir si mufa kilometrajului...stiu ca tre sa pocneasca cand il bagi acolo..
Imagine
XPI NEXT LEVEL

Mesaj 05 Iun 2008, 22:07
S@m0v@ru1_Pr@fu1t Avatar utilizator
Administrator Club Calibra Romania
Administrator Club Calibra Romania

Mesaje: 1111
Localitate: Bucuresti
Motor: C20LET, 16V TURBO, 204 CP
Localitate: BucureÅŸti

Din cunostintele mele BCul nu indica viteza instantanee, asta e treaba vitezometrului. Ceea ce afiseaza BCul este viteza MEDIE.

Computerul de bord indica de obicei:
- consumul instantaneu
- consumul mediu
- viteza medie
- autonomia (cati km mai poti sa mergi cu benzina pe care o ai)
- temperatura exterioara.
Calibra Turbo, C20LET, 1993

Mesaj 05 Iun 2008, 23:51
cla Avatar utilizator
Membru PREMIUM Club Calibra
Membru PREMIUM Club Calibra

Mesaje: 337
Motor: C20NE - 8V, OHC, 115 CP
stai mai mancatas...despre ce e vorba ? :blink:
Imagine
XPI NEXT LEVEL

Mesaj 06 Iun 2008, 11:31
Shimmy Avatar utilizator
Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 58
Localitate: Timisoara
Motor: C20NE - 8V, OHC, 115 CP

ok. am inteles ca e viteza medie dar: unde am iesit eu, este drum drept. in 10 minute de mers aproximativ in cerc, am oscilat intre 0 si 100-120 km/h. daca ar fi sa ma iau dupa ce arata acolo, am mers cu viteza medie de 5 km/h. n-am fost eu bun la matematica dar........ :scratch: :confused:

Mesaj 06 Iun 2008, 17:14
serban Avatar utilizator
Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 71
Localitate: cluj-napoca,sibiu
Motor: C20XE - 16V, DOHC, 150 CP

dar consumul mediu tot asa rau arata ?temperatura?autonomia? poate nimic nu iti indica bine si atunci el i baiul BC-ul,claule BC(bord computer)la calibra vine pus in locul ceasului analog!respecte!

Mesaj 06 Iun 2008, 17:49
TzuTzu77 Avatar utilizator
Membru PREMIUM Club Calibra
Membru PREMIUM Club Calibra

Mesaje: 383
Localitate: Brasov/Buzau
Motor: C20NE - 8V, OHC, 115 CP

tine apasat pe butonul bombat de la BC pana iti apar 4 linii in loc de cifre, ca sa iti reseteze datele...poate merge asa
EX Calibra '93 C20NE
NOW Astra Coupe '01 Z20LET

Mesaj 28 Mai 2010, 16:13
b-69-rbl Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 58
Localitate: Bucuresti
Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP
Localitate: BucureÅŸti
Salut am si eu o problema cu bc la relanti imi arata 1.5 si la autonomie imi arata mai mult decat cat pot merge ce pot face sa imi arate si mie la consum instant 0.8 sau sub 1 makr si la autonomie bine la restu nu am putut sa imi dau seama am motor x20xev opel calibra din 95 si mai am o probllema poate sa imi spuna cineva ce este ce am inconjurat eu in imagine?chestia asta rotunda
Imagine

Mesaj 09 Iun 2010, 08:01
tonu_adrian Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 77
Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP
Localitate: Galaţi
si eu am x20xev din 95, consumul la relanti variaza intre 1.0 si 1.3 , iarna ajunge si pe la 1.8 ...unde ai vazut tu 0.8 la motorul asta? io la passat diesel am vazut atata...
Ce-ai incercuit tu acolo e claxonul de la alarma standard din ce stiu eu..

Mesaj 15 Iun 2010, 17:52
b-69-rbl Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 58
Localitate: Bucuresti
Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP
Localitate: BucureÅŸti
e bine inseamna ca eu nu mai am claxonu sau ca am alt claxon pus in alta parte in skimb cu consumu mi-au zis mai multi cu motor c20xe ca sta cam la 0.8 1.0 maxim dar la mine sta la 1.5 si mai vad si cateodata 1.4 si nu cred ca imi arata corect nici cat consuma masina nici autonomia ... si m-am gandit ca din cauza asta s-ar putea sa fie cineva mi-a zis ca e sonda landa de asta am intrebat dak stie cineva mai multe si ma poate ajuta as fi recunoscator :) ms

Mesaj 15 Iun 2010, 18:23
tonu_adrian Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 77
Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP
Localitate: Galaţi
1.depinde..dak motorul nu s-a incalzit iti arata 1-2-3-4 litri..abia cand am apa la 90-95 grade am consumul ~1.1 ....daca ai si aerul conditionat pornit..atunci consumul e mai mare.
2. Eu ma refeream la claxonul alarmei standard...
3. sonda lambda influenteaza consumul...tie cat iti consuma extraurban/urban ?

Mesaj 17 Iun 2010, 12:21
b-69-rbl Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 58
Localitate: Bucuresti
Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP
Localitate: BucureÅŸti
din cate am observat afara cam 8 in oras 11 -12 dar pe comp imi arata 8 adik comp meu nu se coreleaza cu consumu :( ce sa ii fac oare??


Înapoi la AM O PROBLEMA

cron