Prima pagină SUBIECTE TEHNICE X20XEV franare slaba..

franare slaba..

X20XEV 2.0 16V Ecotec 136CP

Moderatori: alex, AWD, Billy c25xe, ghilosul, sergyu


Mesaj 24 Oct 2011, 10:38
tonu_adrian Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 77
Motor: X20XEV, 16V Ecotec, 136 CP
Localitate: Galaţi
de cand am masina ...franeaza destul de slab..aproape jumatate din cursa pedalei e moarta..pedala moale si abia la fund tine cat de cat..
Am schimbat discuri fata, placute frane fata-spate, lichid frana,garnituri pompa frana...si aerisita de 1000 de ori.. si nici o schimbare. Nu pierd lichid de frana.. ce as putea sa-i mai fac? Un prieten mi-a zis sa curat etrierii sa nu fie blocati..altcineva sa inlocuiesc sabotii de la frana de mana ca asa s-ar reduce din cursa moarta a pedalei...vreo idee ??

Mesaj 29 Oct 2011, 12:36
xzibit_ex2005 Avatar utilizator
Membru PREMIUM Club Calibra
Membru PREMIUM Club Calibra

Mesaje: 441
Localitate: Neamt
Motor: C20XE - 16V, DOHC, 150 CP
Localitate: Târgu Neamţ

``altcineva sa inlocuiesc sabotii de la frana de mana ca asa s-ar reduce din cursa moarta a pedalei`` nu prea are nici o treaba cu etrierii deci mi se pare aiurea... e ca si cum daca ti se abureste parbrizul ai sterge luneta ca sa vezi in fata. pt ca nu sunt legate ca la dacie, sabotii sa franeze si pedala si frana mana... sunt separati la calibra frana picior=etrier+disc iar frana mana=saboti.

-eu cand am patit asa nu era suficient de aerisita instalatia, aveam aer pe conducte dupa ce am schimbat pompa abs si ppa frana. am bagat lichid si dat pedale sa curga prin conducte lichid, dupa iar aerisiri si aerisiri si am ajuns la frane bune.

-mai poate fi vro piesa defecta nu este exclus
~Ori suntem calibristi, ori nu mai suntem~


Înapoi la X20XEV

cron