Prima pagină DISCUTII DISCUTII GENERALE CUM SA ITI INMATRICULEZI MASINA FARA SA PLATESTI TAXA AUTO

CUM SA ITI INMATRICULEZI MASINA FARA SA PLATESTI TAXA AUTO

Discutii cu caracter general

Moderatori: AWD, Billy c25xe, ghilosul, sergyu


S@m0v@ru1_Pr@fu1t Avatar utilizator
Administrator Club Calibra Romania
Administrator Club Calibra Romania

Mesaje: 1111
Localitate: Bucuresti
Motor: C20LET, 16V TURBO, 204 CP
Localitate: BucureÅŸti

Idei enuntate:
  • Tratatul privind functionarea Uniunii Europene spune ca niciun stat membru nu poate stabili pentru produsele altor state membre impozite mai mari decat cele care se aplica produselor nationale specifice. In Romania, nu exista nicio taxa pentru autoturismele care sunt produse si inmatriculate in tara. La noi, aceasta taxa de prima inmatriculare se aplica numai pentru autoturismele rulate din statele UE.
  • Romania este obligata sa respecte tratatele UE. Deci nu poate sa fie legala o taxa care este stabilita printr-o lege care contravine unor dispozitii reglementate de UE.
  • Taxa reprezinta o sursa importanta de venit la bugetul de stat. Mai mult, Romania nu a fost niciodata sanctionata pentru ca ar incalca dreptul comunitar. La un moment dat a inceput o procedura de sanctionare pentreu OUG 50./2008, insa a fost oprita dat fiind ca statul a abrogat aceasta ordonanta.
  • Statul a abrogat OUG 50/2008, in schimb a adoptat o lege care schimba denumirea de taxa de prima inmatriculare in taxa de poluare. Nu exista nicio diferenta intre prevederile celor doua acte normative. Difera doar denumirea. Si in cazul legii 9/2012 taxa de poluare numai celor care cumpara autoturisme, nu si celor care polueaza.
  • Legea 9/2012 nu numai ca este discrimatorie, dar este si nelegala. Legea nu sanctioneaza poluarea, ci vanzarea de masini.
  • Persoanele isi pot recupera taxa platita, insa numai pe calea instantei de judecata. Taxa de poluare se poate recupera de persoane fizice sau juridice numai prin promovarea unei actiuni in instanta. Actele necesare pentru depunerea dosarului in instanta: dovada achitarii taxei, decizia de impunere de la Fisc prin care a fost stabilit cuantumul taxei si actele de provenienta a masinii.
  • Pe langa promovarea unei actiuni de recuperea a taxei in instanta, exista si alta varianta prin care se poate evita plata acestei taxe. Urmareste inregistrarea emisiunea AvocatNet.ro pentru a afla cum poti obliga autoritatile sa-ti inmatriculeze masina fara sa platesti taxa (detalii la minutul 17:20 din video).
DETALII AICI

Calibra Turbo, C20LET, 1993

sorela Avatar utilizator
Membru Activ Club Calibra
Membru Activ Club Calibra

Mesaje: 118
Motor: C20XE - 16V, DOHC, 150 CP
Localitate: Otopeni

Multumesc pentru post!
Life is a sexually transmitted disease.
Imagine


Înapoi la DISCUTII GENERALE

cron